Національна кухня – це безцінне надбання кожного народу, який усвідомлює та зберігає свої звичаї і традиції. Культурно-кулінарна спадщина нині виходить на новийрівень, в тому числі і в контексті виявлення елементів нематеріальної культурної спадщини, що зараз на часі.
Вона допомагає нам ідентифікувати себе як націю та заявити про Україну на весь світ.
З метою розвитку і популяризації української народної культури, відродження та збереження рецептів приготування страв традиційної кухні Східного Поділля, ознайомлення з технологією їх приготування, пропагування здорового способу життя українського народу, Вінницький обласний центр народної творчості розпочинає Обласний онлайн-проєкт «Як є рід – то буде й обід».
Пропонуємо переглянути відеосюжет Гайсинської територіальної громади, в якому мешканка с.Карбівка Наталія Власюк ознайомить з приготуванням традиційної місцевої страви «Ґодзя». Приємного перегляду!