Національна кухня – це безцінне надбання кожного народу, який усвідомлює та зберігає свої звичаї та традиції.
З метою розвитку і популяризації української народної культури, відродження та збереження рецептів приготування традиційних подільських страв розпочинаємо онлайн-проєкт міського Будинку культури Гайсинської громади «За родинним столом».
Започатковуємо цей проєкт традиційною подільською стравою «Огірочник», або «Гоїрки» чи «Гоїрняк», як кажуть у деяких селах на Гайсинщині.
За переказами традиція приготування страви «Огірочник» виникла в селах нашого краю ще на початку ХХ століття і побутує по сьогодні. Відносимо її до гарячих страв.
Готуємо в будні та святкові дні, зазвичай знання і уміння щодо процесу приготування страви передається від старшого покоління до молодшого.
То ж, шановні друзі, запрошуємо до перегляду нашого проєкту «За родинним столом» та маємо надію на спілкування з поціновувачами української кухні. Давайте разом долучимось до нашого традиційного мистецтва приготування найсмачніших страв, на яких виросло не одне покоління українців.
https://www.facebook.com/100074138605848/videos/1591204844989187?locale=uk_UA