В рамках проекту Вінницького обласного центру народної творчості «Як є рід – то буде й обід» представляємо страву «Волоки» с.Губник Гайсинської територіальної громади.
Щавель – рослина, що містить в собі багато корисних вітамінів та мікроелементів. З щавлю можна приготувати різноманітні гарячі перші страви, холодники, салати, закуски, гарніри, соуси і підливи, начинки для пирогів, омлетів, а також напої. Ним фарширують рибу і м’ясо. У корінцях молодого щавлю багато соку, тому їх можна використовувати для приготування свіжих овочевих соків-смузі.
А в селі Губник Гайсинської територіальної громади з роду в рід передається рецепт приготування страви із використанням щавлю під назвою «Волоки». Готує цю просту, але дуже смачну страву для своєї родини жителька с. Губник Горобець Галина Федорівна. Їй старовинний рецепт перейшов у спадок від мами Заболотнюк Катерини Юхимівни 1932 року народження, а Катерина Юхимівна навчилася готувати «волоки» від своєї мами, Заболотнюк Параски Григорівни, 1892 року народження.
https://www.facebook.com/vocnt33/videos/1618113952338259?locale=uk_UA
Смачна страва, приготовлена з простих продуктів, давала можливість ситно нагодувати велику родину. Тож переглядайте, готуйте і нехай вам смакує!