Борщ є витвором тисячолітнього українського кулінарного мистецтва. Недарма кажуть, що він не “вариться“, а “твориться“. Особливість борщу – в його неповторності. Це страва унікальна, скільки господинь – стільки й смаків.
21 вересня в с.Правилівка Оратівського району Вінницької області в «Театрі на городі» у Ганни Секрет відбувся Х ювілейний Всеукраїнський фестиваль українського борщу. Цьогоріч в обласному фестивалі борщу брали участь творчі колективи з Київської, Хмельницької, Житомирської та Вінницької областей.
Учасники художньої самодіяльності продемонстрували не лише свої таланти, а й національну страву – український борщ, яким досхочу міг поласувати кожен присутній на святі.
Гайсинський район представляв народний аматорський жіночий колектив «Трудівниця» Чечелівського сільського Будинку культури (керівник Марія Ярова). Наш колектив частував журі та усіх присутніх смачним борщем, фаршированою рибою та запашними пампушками. Люди смакували традиційну страву і отримували справжню насолоду.
На фестивалі було представлено 43 види борщу. Усі учасники фестивалю були нагороджені Дипломами за участь та «За найсмачніший борщ» з цінними подарунками на згадку.